Minden amit egy kamionosnak és egy kamionosról tudni kell

TRUCKDRIVER - A KAMIONOS ÉLETPÁLYA

TRUCKDRIVER - A KAMIONOS ÉLETPÁLYA

A Kamionos küzdelme a bevándorlókkal

2016. január 08. - Truckdriver

calais-migrants.jpg

A bevándorlókkal való folyamatos küzdelem nem új keletű azok számára, akik régóta járják a Benelux-államokat és Angliát. Tény, hogy az utóbbi hónapokban tapasztalt áradat csak rontott az eddigi helyzeten. A francia hatóságok hosszú évek óta nem kezelik a problémát. A migránsok csapatai lézengenek a komp körül és mondhatom, hogy egész Belgiumban. Én évek óta, ha tehetem, elkerülöm a megállást Hollandiában, Belgiumban és Franciaország északi részén. Ha mégis meg kell állnom, inkább megfordulok az autópályán és a Németország felé vezető irányban állok meg a benzinkúton. Itt a felugráló menekültektől legalább védve vagyok, azonban a szállított áru itt sincsen biztonságban. Poros, kivilágítatlan parkolóban viszont nagy valószínűséggel megszabadítanak pár raklapnyi árutól.

Tovább

Kamionos vagy LKW Fahrer

 


magyar-koztarsasag430x286.pngA gépjárművezetők fiatalabb generációja már inkább a külföldi munkavállalás mellett dönt, hiszen ki ne szeretne pár év alatt meggazdagodni. Nagyon sok friss jogosítvánnyal rendelkező számára a külföldi munkavállalás a megoldás a gyors pénzkereseti lehetőség kihasználására. Azonban ne felejtsük el, hogy a kerítést nem cukorkából építik sem Angliában sem pedig Németországban. Ott is mindennap teljesíteni kell.

Tovább

Kötelező Kamionos felszerelések...

avagy mit vigyünk magunkkal az első útra, hogy túléljük!

1202933-bigthumbnail.jpgHa valaki Kamionossá akar válni, érdemes alaposan végiggondolnia és felkészülten várnia azokat a helyzeteket, amikbe külföldön kerülhet. Indulás előtt természetesen van egy várható hazaérkezési, vagyis egy előre tervezett kint tartózkodási időtartam, amire előzetesen felkészülsz, de soha ne feledd, hogy az a körülmények változása folytán bármikor módosulhat. Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy ha várhatóan négy napig leszel távol, semmi esetre sem négy darab babkonzervet vigyél magaddal. Ugyanez vonatkozik a megfelelő folyadékra is, és ez alatt nem a sört értem. Egy Kamionosnak olyan tartalékokkal kell rendelkeznie, ha váratlanul hótorlaszba ütköznének a német autópályán júniusban, akkor se essen kétségbe.

Tovább

Tanácsok Kamionosoknak...

avagy mit ne szúrjunk el kezdőként!

p9213848.JPGJó ha tudod, hogy a nagybetűs Kamionossá váláshoz vezető út nincsen kikövezve. Sok hibát fogsz elkövetni, ugyanakkor ha tanulsz mások hibáiból csökkentheted a károkra feleslegesen kifizetett összegeket. Te is jobban jársz, hiszen ha minimális károkozással dolgozol, jobban megbecsülnek, kevesebbet idegeskedsz és a munkáltatód zsebében is több pénzt hagysz. 

Tovább

Hogyan legyünk Kamionosok?

truck_driver_in_cab_cropped.pngA Kamionossá váláshoz vezető út első lépése a szakma iránti elhivatottság, mert ha valakiből ez hiányzik, soha nem válik belőle igazi Kamionos. Én már kiskoromban autókkal és kamionokkal játszottam és ez irányú érdeklődésem az évek során töretlenül meg is maradt. Az ABC betűinek letétele után (A,B,C,E jogosítványok), a PÁV alkalmassági vizsgán úgy vélték alkalmas lehetek arra, hogy Kamionos váljon belőlem. De a képesítéseknek itt még nincsen vége.

Tovább

Kik azok a kamionsofőrök?

55fe3d80f04ff.jpg

Ha valahol meghalljuk azt a szót, hogy kamionsofőr, teljesen nyilvánvalóan egy pocakos, szakállas ember ugrik be elsőre. Kamionosnak lenni kaland, életforma és kihívás. Minden nap más és más kihívásokkal kerülsz szembe, azonban a rutinosak úgy űzik a szakmát, mintha PET palackot pakolnának egyik ládából a másikba. Megtalálják a lerakó és felrakó cégeket, még ha rossz címet is kapott vagy a cég közben pár utcával arrébb költözött.

Tovább
süti beállítások módosítása