Minden amit egy kamionosnak és egy kamionosról tudni kell

TRUCKDRIVER - A KAMIONOS ÉLETPÁLYA

TRUCKDRIVER - A KAMIONOS ÉLETPÁLYA

A Kamionos küzdelme a bevándorlókkal

2016. január 08. - Truckdriver

calais-migrants.jpg

A bevándorlókkal való folyamatos küzdelem nem új keletű azok számára, akik régóta járják a Benelux-államokat és Angliát. Tény, hogy az utóbbi hónapokban tapasztalt áradat csak rontott az eddigi helyzeten. A francia hatóságok hosszú évek óta nem kezelik a problémát. A migránsok csapatai lézengenek a komp körül és mondhatom, hogy egész Belgiumban. Én évek óta, ha tehetem, elkerülöm a megállást Hollandiában, Belgiumban és Franciaország északi részén. Ha mégis meg kell állnom, inkább megfordulok az autópályán és a Németország felé vezető irányban állok meg a benzinkúton. Itt a felugráló menekültektől legalább védve vagyok, azonban a szállított áru itt sincsen biztonságban. Poros, kivilágítatlan parkolóban viszont nagy valószínűséggel megszabadítanak pár raklapnyi árutól.

A francia hatóságok korábban nem tettek nagy erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a migránsok ne juthassanak fel a teherautókra, az angolok viszont 2000 helyi pengőre bírságolnak minden egyes az teherautódban átvitt menekültért. Minden cégnek megvannak a saját adminisztratív és gyakorlati előírásai, hogy elkerüljék el a bírságok megfizetését, de sok múlik a gépjárművezetőn is, hogy ezeket betartja-e. Persze senkit nem lehet arra kötelezni, hogy kergesse le a menekülteket a járműről, de ha tudomása van arról, hogy a raktérbe juthattak, értesíteni kell a francia hatóságokat még a kompra történő felhajtást megelőzően.

Ha valaki nem érzi jól magát abban az országban ahol él, szíve joga hogy eljöjjön onnan, de tudjon viselkedni és betartani a tranzit illetve a befogadó ország normáit. Véleményem szerint elfogadhatatlan, hogy különféle akadályokat építenek az autópályára, hogy megállásra kényszerítsék a kamionokat és fel tudjanak kapaszkodni rájuk és eljussanak a Kánaán szigetére, Angliába. A lassú araszolgatás során behajtják a tükröket, hogy ne is lássam, amikor kinyitják a hátsó ajtómat, vagy kövekkel dobálják meg a szélvédőmet. Ilyen élményben eddig egy keleti szomszéd országunkban volt részem, amikor a 14 év körüli gyerek a vasúti sorompónál erőszakosan lemosta az előttem lévő kamion szélvédőjét, majd amikor nem fizetett neki a sofőr, bedobta egy kővel. És ez a mentalítás a migránsoknak köszönhetően elérte Nyugat-Európát is.  

Eddig Németország biztonságos volt, nyugodtam megállhattál, nem kellett attól félned, hogy felvágják a ponyvádat és megszabadítanak pár felesleges kilótól, hogy jobb legyen a fogyasztásod, de félek, hogy Németország is Hollandia és Belgium sorsára jut.

süti beállítások módosítása