Minden amit egy kamionosnak és egy kamionosról tudni kell

TRUCKDRIVER - A KAMIONOS ÉLETPÁLYA

TRUCKDRIVER - A KAMIONOS ÉLETPÁLYA

Kamionos vagy LKW Fahrer

2016. január 05. - Truckdriver

 


magyar-koztarsasag430x286.pngA gépjárművezetők fiatalabb generációja már inkább a külföldi munkavállalás mellett dönt, hiszen ki ne szeretne pár év alatt meggazdagodni. Nagyon sok friss jogosítvánnyal rendelkező számára a külföldi munkavállalás a megoldás a gyors pénzkereseti lehetőség kihasználására. Azonban ne felejtsük el, hogy a kerítést nem cukorkából építik sem Angliában sem pedig Németországban. Ott is mindennap teljesíteni kell.

A legfontosabb dolog, hogy olyan céget találj magadnak, amely illeszkedik a munkavégzési stílusodhoz. Ha szeretsz távol lenni és nincsen családod, akkor a „4 hét távol és 1 hét itthon” munkabeosztás megfelelő lehet számodra. Én ezt csak tesztpilóta állásnak hívom, hiszen a legtöbb esetben nem ugyanazt az autót kapod vissza, mint amit előző héten leadtál. Ha már idősebb vagy és esetleg van családod/barátnőd és szeretnél heti rendszerességgel 2-3 napot otthon tölteni akkor is van lehetőség számodra. Szerintem ennek a szakmának pont az az egyik szépsége, hogy mindenki megtalálhatja azt a céget, ami illeszkedik az igényeihez. Magyarországon az Uniós csatlakozás óta mindenki fuvarozni akar, tehát cégekből nincsen hiány. Ismerek olyan 40-50 autós cégeket is, akik több típusú munkát is végeznek, belföldi és nemzetközi viszonylatban, az 1 hetes távolléttől egészen a 3-4 hetes távollétig. Mert mi is a kamionos életpálya? Kamionsofőrként nincsen előléptetés, nem létezik olyan kategória, hogy Senior Kamionsofőr vagy Menedszer Kamionsofőr. Bérezésben és jutalmakban van előrelépési lehetőség, illetve cégtől függően olyan időbeosztású munkakörbe van lehetőség továbblépni, amely ugyanazon bérezésért több itthonlétet biztosít.  

Én régimódi Kamionos vagyok, nekem fontos az itthon töltött idő, ugyanakkor el kell tartanom a családomat is. Sokáig dolgoztam 2-3 hetes távolléttel és 2-3 napot töltöttem itthon. Én szeretem ha van saját vontatóm és saját pótkocsim, mert így mindig tudom hogy minden felszerelés nálam van ami kellhet az út során és nem kell állandóan egyik autóból a másikba költöznöm. Rendben tudom tartani az autómat, nem kell más szemetét takarítanom. Abba a városba érek haza, ahol a családommal lakunk. Valószínűleg külföldön többet keresnék, csak az a kérdés milyen áron, mit kellene feladnom érte.

Egy parkolóban töltött pihenő során sokszor hallgatom a történeteket, hogy most jön London mellől, mert ott van egy barátnője aztán meg megy Frankfurt mellé, mert ott is van egy barátnője, akivel szintén az interneten keresztül ismerkedett meg. Ha sokat vagy úton, nehéz párkapcsolatot vagy családi kapcsolatokat fenntartani, ezt is számításba kell venned, amikor kiválasztod a munkahelyedet.

Mindenki döntse el maga, hogy hol szeretne dolgozni, mennyit szeretne keresni, mi a fontos számára és mit kell feladnia a döntése miatt.

Fotó:MTI

süti beállítások módosítása