Minden amit egy kamionosnak és egy kamionosról tudni kell

TRUCKDRIVER - A KAMIONOS ÉLETPÁLYA

TRUCKDRIVER - A KAMIONOS ÉLETPÁLYA

Kötelező Kamionos felszerelések...

avagy mit vigyünk magunkkal az első útra, hogy túléljük!

2015. december 01. - Truckdriver

1202933-bigthumbnail.jpgHa valaki Kamionossá akar válni, érdemes alaposan végiggondolnia és felkészülten várnia azokat a helyzeteket, amikbe külföldön kerülhet. Indulás előtt természetesen van egy várható hazaérkezési, vagyis egy előre tervezett kint tartózkodási időtartam, amire előzetesen felkészülsz, de soha ne feledd, hogy az a körülmények változása folytán bármikor módosulhat. Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy ha várhatóan négy napig leszel távol, semmi esetre sem négy darab babkonzervet vigyél magaddal. Ugyanez vonatkozik a megfelelő folyadékra is, és ez alatt nem a sört értem. Egy Kamionosnak olyan tartalékokkal kell rendelkeznie, ha váratlanul hótorlaszba ütköznének a német autópályán júniusban, akkor se essen kétségbe.

A másik fontos felszerelés, ami rendszerint gondot okoz a megfelelő ruházat és takaró és/vagy hálózsák hiánya, mert hát az állófűtés is elromolhat és ahogy arra már Murphy is rájött "ami elromolhat, az el is romlik". Nem árt, ha van egy jó hálózsákunk, amiben a szabad ég alatt is tudunk aludni -20 fok esetén. Ugyanebbe a kategóriába tartozik a vízhatlan illetve láthatósági ruházat is, hiszen esőben, hóban, világosban és sötétben is úton vagyunk.

A saját (teszem hozzá jó minőségű) szerszámkészlet alapfelszereltség. Amilyen szerszámokat a mai autókhoz/kamionokhoz adnak azzal legfeljebb a 48 órás pihenő alatt lehet egy jót grillezni, mert másra nem alkalmasak. Számos cég elég jól ellátja a járműveit szerszámokkal, azonban ha mindig más jár a kamionnal ezek a szerszámok gyorsan eltűnnek, illetve leamortizálódnak.

Térkép. Bár sokatoknak már nevetségesen hangzik a mai GPS és okos telefon korszakban a papír alapú térkép, azonban előfordulhat, hogy a technika megadja magát és nem tudsz mire hagyatkozni csak a táblákra, a megérzéseidre és ha van a papír alapú térképedre. Nem kell Würstenunterfarthof falu utca szintű térképét magaddal vinned, hiszen senki nem akar kartográfiai gyűjteményt tartani a szűkös kabinban, viszont egy nagy léptékű áttekintő térképen meg tudod tervezni az utadat, átlátod az útvonalat, ugyanakkor javíthatod vele a tájékozódási képességeidet. 

És nem utolsó sorban, viszont kényelmi extraként a kis teljesítményű áramfejlesztő, ami a hosszú várakozások és a kint töltött hétvégéken segít abban, hogy ne a kamionunk akkumulátorait ürítsük ki és főleg egy hidegben töltött hosszú pihenő után beinduljon a jármű és ne a lemerült akkumulátorokat kelljen újraéleszteni. 

Kövess bennünket a Facebookon és ha kedvet kaptál hozzá, válj te is igazi Kamionossá és keresd meg a neked megfelelő állást Portálunkon!

süti beállítások módosítása